咁啱有個朋友搬咗入馬灣 趁天氣仲有啲涼涼地 一心諗住去佢天台燒嘢食😛不過佢話出去食好過 有個地方BBQ唔錯🎉只要有得食 我當然冇問題啦!我哋去咗挪亞方舟酒店間戶外餐廳,揀咗個4人set “Chill 極致海陸空活海鮮燒烤套餐” 有越式香茅澳洲豬鞍🐽、有機露絲瑪莉醃紐西蘭羊扒、手造澳洲和牛漢堡、大葱醃鹿兒島雞肶肉、安格斯肉眼牛扒 勁多肉 男朋友唔駛就住就住食喇🥩鍾意佢啲肉醃得好入味 香料味重 牛肉有滿滿肉汁 不過千祈唔好燒太過火啊 而我同朋友主攻海鮮 香料蕉葉烤海鱸魚柳、蜜糖茄醬燒野生海虎蝦 海鮮超級新鮮 鱸魚,肉質嫩滑 海虎蝦啖啖肉 爽口彈牙鮮甜🦐仲包咗8罐汽水🥤唔駛擔心熱氣 有3個鐘可以慢慢燒 燒烤工具、醬料都齊全 只要3日前預訂就ok💕呢度有去咗resort歎世界嘅感覺 可以望到青馬大橋、汀九橋美景 幾舒服✅-食飽飽除咗可以係餐廳內打下卡 有靚靚梳化椅、藤椅位🛋️又可以去沙灘走走