2024-08-11 3007 views
好似呢間幪面一路都想食,但係我係一個路痴,要我千里迢迢去搵一間嘢食,又未至於為食成咁。某天我同事同我講話佢同太太去紅磡食咗一間車仔麵,佢比條叉燒我睇,我就認得係蒙面必叫叉燒於是我扚起心肝問佢點樣去我同事好好話俾我聽搭咩車喺邊個站落邊個出口?行?邊條路第幾個街口?我好快就搵到幪面去到有10幾人排隊佢開1點,入去嗰個即刻寫紙仔點餐,我去到之前一早已經睇定食乜嘢,由我同事推介嘅辣味魷魚同牛筋丸,我鍾意食嘅牛筋,牛腩,嗰度必吃嘅新鮮蜆肉,蕃茄薯仔湯底,我就點咗銀針粉,豬紅。總括嚟講樣樣都餸都好食,叉燒外脆內軟,阿姐好細心等我食完一期再上第二條。呢間係放假必食之選。。
2024-06-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Tea)
  • 招牌蜜汁叉燒串
  • 特濃蕃茄薯仔湯