2023-03-20 444 views
平時星期日中午食西餐, 今日閨蜜話想食第啲嘢, 我就帶咗佢嚟呢度食排骨麵。 呢間麵店已經係好耐歷史 ,以前好鍾意食呢度嘅醉雞麵, 今次重遊舊地 ,想搵返以前嘅感覺。地方冇變,依然係牆上掛滿明星食客嘅相。食麵送豆漿 ,價錢都係合理。我哋一行三人每人叫一款麵, 我就叫呢度最多人食嘅排骨擔擔麵 ,其餘兩碗就係牛腩擔擔麵同埋蔬菜肉絲煨麵, 凍豆漿先上枱, 可惜豆漿太甜,同埋冇乜豆味,好似飲糖水咁, 有啲失望。排骨面上枱,碟排骨就炸得好靚,外脆內軟,鬆軟得嚟又有少少咬口,未至於太林。擔擔麵就比較細碗,啲湯好少, 味道唔錯, 啲面同以前有啲唔同,感覺上用咗差啲嘅面, 整體嚟講都係退步咗 。閨蜜要牛腩擔擔面,牛腩有啲柴, 佢話緊緊合格 。另一碗青菜肉絲煨麵就強差人意, 啲麵煮得太冧,肉絲有好多肥肉 ,更加失望 。雖然呢度價錢唔貴 ,但係坐嘅環境比較迫 ,如果食物唔可以補返數 ,就好難再有回頭客。😅

閨蜜要牛腩擔擔面,牛腩有啲柴, 佢話緊緊合格 。