2023-12-06
朋友話嚟容記小菜王 聽個名開頭仲以為係大排檔 去到原來係酒樓格局 仲有個勁Sharp招牌,太子港鐵C2出口一出去就見到 電梯上一樓 有卡位有大圓枱菜式種類豐富,有晚市精選,有孖寶,有海鮮 而家仲有秋冬之選 羊腩煲之類今次叫咗五個人叫左五個餸 砂鍋砵酒焗蟮球全力推介。第一次食蟮球係無骨,啖啖肉,啱哂我呢D 唔識食魚既人。蟮球炸過但絕不厚粉!砂鍋砵酒焗甜甜地又有砵酒香味,堅好食。真係好似大排檔咁有鑊氣!我會因為呢個餸回頭。呢個餸出面亦都唔常見~~蠔油冬菇生菜 正常操作,冬菇厚肉,份量足。美極香煎大蝦 考功夫~新鮮蝦蝦頭仲有膏,走油,蝦殼好脆,食埋都得。美極煎唔會好似出面有d 咁過咸, 調味剛剛好。夠鑊氣嘅餐廳真係唔同啲脆皮吊燒雞(半隻)雞皮脆,肉嫩。睇到隻雞係剛熟,雞胸都唔鞋,好似出面慢煮雞肉咁,難得佢吊燒炸都做到。外脆內嫩。 彈牙鮮蝦餅睇openrice見人哋推介所以叫, 首先每塊蝦餅都好大塊 ,然後真係做到彈牙。最欣賞係佢有少少鹹香味,做到彈牙有咬口,唔係平時嗰啲嗰啲來貨蝦滑就咁煎。好食!茶芥12蚊@ 酸菜/白飯一碟15@5個人食左$800+蚊 ,唔平 ,不過嘢食就真係好食,有鑊氣,有
電梯上一樓 有卡位有大圓枱
菜式種類豐富,有晚市精選,有孖寶,有海鮮
而家仲有秋冬之選 羊腩煲之類
今次叫咗五個人叫左五個餸
砂鍋砵酒焗蟮球
蠔油冬菇生菜
正常操作,冬菇厚肉,份量足。
美極香煎大蝦
脆皮吊燒雞(半隻)
彈牙鮮蝦餅
茶芥12蚊@ 酸菜/白飯一碟15@
5個人食左$800+蚊 ,唔平 ,不過嘢食就真係好食,有鑊氣,有水準,好過好多酒樓,不過地方差D,嘈少少,但啱朋友過嚟飲酒吹水食飯