2025-02-20
聽過呢間餃子店咁樣好耐,因為個名好搞笑,所以印象好深刻,終於嚟到黃埔試一試😆香蔥豬肉餃+併大蔥牛肉餃 餃子大細適中,唔會話係超級巨型,都算係皮薄餡靚,全部都煮得好好,冇穿冇爛,比較鍾意大蔥牛肉餃,平時出面比較少食到用牛肉整成嘅餃子,喺呢度食到👍🏻咬入唔會Over cook,啱啱好,唔會話太靭,配合埋洋蔥,更加帶到牛肉嘅香味(煎)鮮蝦帶子餃(併(煎)黑松露豬肉餃),花膠雞絲湯麵(拉麵) $83搞到超好味,黑松露味好出,加上煎香咗,十分惹味,鮮蝦餃子餃感覺有啲似蝦餃再加上帶子,鮮味十足,圖片可見有整粒完整帶子仔,好足料!涼拌菠菜呢個小食幾特別,唔係用麻醬,反而用咗柚子醬,比起平時更加清新,別有一番風味[季節限定]自家製熱 蘋果雪梨水冬天飲暖笠笠,好似屋企煲嘅一樣,暖入心自家製辣菜圃小小辣,配合埋清清地嘅湯餃一齊食,唔錯
香蔥豬肉餃+併大蔥牛肉餃
涼拌菠菜
[季節限定]自家製熱 蘋果雪梨水
冬天飲暖笠笠,好似屋企煲嘅一樣,暖入心
自家製辣菜圃
小小辣,配合埋清清地嘅湯餃一齊食,唔錯