2024-09-03
尋日早咗收工就同老公嚟到屋企附近嘅一間Cafe度食吓夜晚😜呢間November平時lunch超爆場,而家仲開埋夜晚而且仲有新鮮生蠔食!😌 仲有得同朋友仔飲吓Cocktail🤩🤩我哋嗌咗幾隻生蠔食,特別鍾意甜啲嗰隻,另外一款就海水味重啲!相信鍾意食海水味重嘅朋友仔都會好鍾意!而家其實超抵食,$228已經有半打😽 鍾意食蠔嘅朋友唔好錯過😍😍之後我哋嗌咗一個麻辣carbonara 😋第一次食辣辣地嘅意粉,食落都幾開胃, 冇咗平時食到一半會有啲漏嘅感覺😚 意粉彈牙的😝😝另外一份就嗌咗大廚特製嘅隻燒黑毛豬卷配菠蘿😉菠蘿嘅香甜將黑毛豬嘅油膩解開咗😋所以一個人都食得哂🥳嚟得呢度唔少得要飲特製嘅飲品,其中一杯嗌咗主打嘅November😃係一杯cocktail🤩 上面用咗Bailey 做奶蓋,但飲落去又唔會覺得好重酒味,mix well後feel到甜甜地好似珍珠奶茶底咁😘 另一杯就嗌咗士多啤梨奶奶,用咗新鮮嘅士多啤梨配上好香嘅牛奶一齊blend. 好似食雪糕咁呀🤓🤓
我哋嗌咗幾隻生蠔食,特別鍾意甜啲嗰隻,另外一款就海水味重啲! 相信鍾意食海水味重嘅朋友仔都會好鍾意!而家其實超抵食,$228已經有半打😽 鍾意食蠔嘅朋友唔好錯過😍😍
之後我哋嗌咗一個麻辣carbonara 😋 第一次食辣辣地嘅意粉,食落都幾開胃, 冇咗平時食到一半會有啲漏嘅感覺😚 意粉彈牙的😝😝
另外一份就嗌咗大廚特製嘅隻燒黑毛豬卷配菠蘿😉 菠蘿嘅香甜將黑毛豬嘅油膩解開咗😋 所以一個人都食得哂🥳
嚟得呢度唔少得要飲特製嘅飲品,其中一杯嗌咗主打嘅November😃 係一杯cocktail🤩 上面用咗Bailey 做奶蓋,但飲落去又唔會覺得好重酒味,mix well後feel到甜甜地好似珍珠奶茶底咁😘