2024-09-19
新office進駐Pacific Place 5之前,最驚就係食晏人多難搵位,要過外賣仔日子。點知12:15經過蘭杜街,轉入巷仔有間新新哋餐廳,即刻有位,我哋三位坐餐枱櫈,另外有吧枱好似都幾好feel。是日ORDER:* 安格斯牛肉雜菜烏冬 - I like 軟滑靚牛!我係濃味人再加上七味粉,正!* 明太子蟹子意粉 - 香濃又足料,女同事食唔晒* 台式滷肉飯 - 幾好送飯,男同事講住電話單手KO咗碟飯* 青紅蘿蔔粟米雞腳湯 - 要加$18,不過清甜,不是例湯!* 自家製羅漢果水 - 加$8,冇加糖,天然好飲* 自家製薏米水 - 加$8,加咗香茅,個人幾鍾意見到有個追蹤Social Media活動,我follow 餐廳社交平台同收藏佢哋OpenRice就可以得到免費小食一客,毫無懸念地照做,送三件一口芝士,唔錯!呢度夜晚變身串燒吧,我哋約定下次嚟試~📍酒常堯 Grill & Chill灣仔蘭杜街2號 電單車泊位對面 電燈柱入後巷
是日ORDER:
* 明太子蟹子意粉 - 香濃又足料,女同事食唔晒
* 台式滷肉飯 - 幾好送飯,男同事講住電話單手KO咗碟飯
* 自家製羅漢果水 - 加$8,冇加糖,天然好飲
* 自家製薏米水 - 加$8,加咗香茅,個人幾鍾意
呢度夜晚變身串燒吧,我哋約定下次嚟試~
📍酒常堯 Grill & Chill
灣仔蘭杜街2號 電單車泊位對面 電燈柱入後巷