2019-05-18
#小秘書 周不時都會約埋班 #同事 落嚟 #東大街 搵食,貪佢選擇夠多,價錢仲要比QB一帶平一大截💸 呢日早咗啲出門口,嚟到 Merci Minnie - 摩司餐廳 居然仲有位,咁梗係要試吓啦😉... 因為之前嚟過幾次都full house,所以好想睇吓 #摩司 有咩咁受歡迎囉😏我哋叫咗兩個 #午餐,煎 #海鱸魚 配 #意粉、煎 #春雞 配 #飯。#服務員 先為我哋上 #餐湯,#材料 都幾 #豐富,我見裡面有 #紅菜頭、#蔬菜...,而且肉味都香濃😋 兩份 #主菜 終於到,食得出 #鱸魚 剛剛煎起,脆脆嘅魚皮,魚肉都非常鮮味,至於碟 #煎春雞 亦相當唔錯,肉質嫩滑,一啲都唔乾👍🏻 #餐茶 我要咗杯 #凍咖啡,味道真係好香㗎,不過個人就鍾意落多啲奶,但係似乎 #摩司杯咖啡 唔係咁飲㗎... 因為呢個「加多少少奶」呢個要求,驚動到連個 #廚 都要出嚟望吓我👉🏻👈🏻 唔得嘅咩?😅🤣