2017-12-29
天氣最近就凍左好多,即刻想食好多野,本身就直頭想去酒店食返個自助餐,但係一想到聖誕新年大把錢要洗,都係整返個日式放題,為自己荷包留一條活路。唔知係唔係因爲早BOOK位,一去到已經比左勁大張枱我地。其實我一直覺得食放題,食物都唔係最重要,最重要係張枱既大細同埋座位既空間感,我敢講銅鑼灣極尚大喜屋既座位同張枱係我食過十幾間放題當中最濶落既!有時有D放題,根本連行出個座位都有困難,點會想出去拎野食野飲,真係幾好食都假。跟住勁係要講返食物質素啦。刺身就當然係放題必備啦!刺身全部都算中上等級,唯獨油甘魚麻麻地,唔好叫黎食!特別推介 拖羅&松葉蟹腳!!!堅必食!出面求其食碗鰻魚飯都幾十蚊啦!呢個仲要甘肥厚,回本之選。牛油果煙三文魚 + 三色花之戀賣相真係無多得,食落反而唔捨得跟住呢個又係不得不提,其實我自己成日去食日本野,跟住都係得熱茶飲,食得普通D既地方都唔會有酒飲啦。呢度唔止啤酒,燒酒有凍有熱,仲要係燒酒機自助打酒,係幾好FEEL。搭配呢個原條星鰻壽司,入口即溶,慢慢品嘗,真係好有日本FEEL。飲品區 + 前菜區 + 甜品區飲品區 有料到,對於鐘意飲酒既,呢度酒款真係夠多又特別,其他飲料都應有
唔知係唔係因爲早BOOK位,一去到已經比左勁大張枱我地。
跟住勁係要講返食物質素啦。
特別推介 拖羅&松葉蟹腳!!!堅必食!
出面求其食碗鰻魚飯都幾十蚊啦!呢個仲要甘肥厚,回本之選。
牛油果煙三文魚 + 三色花之戀
賣相真係無多得,食落反而唔捨得
飲品區 + 前菜區 + 甜品區
飲品區 有料到,對於鐘意飲酒既,呢度酒款真係夠多又特別,其他飲料都應有盡有。
前菜 就真係唔多識欣賞,款式雖然好多,但係唔係我意中之物。
甜品 其實都麻麻,不過勝在雪糕有M字頭雪糕,計反都OK啦。
最後就要特別講一講佢地既服務。
呢位男師傅,自己已經有好多燒味要切 (無錯,呢度放題係有燒味ga,聽聞有時仲有片皮鴨),
但係佢真係貼心睇到每個客人既需要,抵讚。 呢位師兄全程無停過fill野,每次見到佢,都fill緊唔同既野。
呢位經理哥哥,客人投訴食物,佢真係好認真對待客人投訴,睇返食物邊度有問題,其實 放題甘大既量,少少錯真係難免,但係呢種用心都真係難得。
認真,呢次放題真係放到酒店自助餐甘