2024-07-21 4559 views
平時都係free rider用open rice 都只係搵下餐廳location從來都無諗過會寫食評估唔到第一篇就奉獻左俾呢間嘢我地一行八人(加個15m bb)卜左晚餐+生蠔任食+5條友free flow諗住同我老公慶生好死唔死 撞正個19無人機表演封路(成就佢15分鐘 計返時間我架車仔就嚟可以去到珠海)遲左成個鐘先到(個人因素 唔怪得人)一黎到 朋友已經幫手加單但佢地收碟又慢 唔食晒唔會收 但舊牛勁肥 舊肥膏撻左響隻碟度勁多都無人收(可能佢哋都分唔到自己啲嘢食同廚餘個樣🫣)催單又勁耐我地一家三口後到 一路都無乜嘢食加嗰啲單催左半個鐘到到有一下啲嘢食突然到曬心諗 都幾好喎(應該朋友入座大約90分鐘到 之後先知伏位 佢已經收爐)由於我要照顧個仔 所以由我坐低到走都係朋友們幫手催單同落order到大概21:15 佢就cut 左我地單然後有條西裝友同我地講 人手落單同QR CODE 落單都係cut 曬 佢話一入座講到明入座90分鐘落單 120 分鐘坐低食(但我入黎無人同我講過 問返朋友都話無)宜家皇恩浩蕩 幫你落埋最後一轉甜品 最後黎到嘅係3隻碟8pat 仔tiramisu 其中一隻茶杯底碟
平時都係free rider
用open rice 都只係搵下餐廳location
從來都無諗過會寫食評
估唔到第一篇就奉獻左俾呢間嘢

遲左成個鐘先到(個人因素 唔怪得人)

一黎到 朋友已經幫手加單
但佢地收碟又慢 唔食晒唔會收
但舊牛勁肥 舊肥膏撻左響隻碟度勁多都無人收
(可能佢哋都分唔到自己啲嘢食同廚餘個樣🫣)
催單又勁耐

我地一家三口後到 一路都無乜嘢食
加嗰啲單催左半個鐘到
到有一下啲嘢食突然到曬

由於我要照顧個仔 所以由我坐低到走
都係朋友們幫手催單同落order
到大概21:15 佢就cut 左我地單
佢話一入座講到明入座90分鐘落單 120 分鐘坐低食
(但我入黎無人同我講過 問返朋友都話無)
宜家皇恩浩蕩 幫你落埋最後一轉甜品
最後黎到嘅係3隻碟8pat 仔tiramisu 其中一隻茶杯底碟咁大嘅size 有4匙羹呀 真係高興 一個人可食到4人份

連杯凍檸茶都無得fill 陰公 但水都唔俾杯人

我想痾水同想嘔嘅感覺又黎
無咩我都係去攬住個廁所先
我應該食物中毒
希望我仲有能力爬到去到睇醫生
(好在個仔仲細 無食到佢啲嘢 如果個仔有事 我想打鑊自己)

不過都係我衰嫁啦
諗住同老公慶生 食啲高質嘢啦
點知 食得唔開心之餘 仲要傷身
大家諗住去食嘅就 小心啦 同埋努力催單啦

———本人之第一個食評。寫於家中馬桶———

• 上吐下瀉生蠔