3-course Sat Brunch💰788 (我2022年6月食,原來7月已經加咗價去💰888🥹),包埋好鬆軟嘅麵包、一個迷你帶子starter🤣、最尾有朱古力食!🫶🏻𝕬𝖕𝖕𝖊𝖙𝖎𝖘𝖊𝖗🦞Brittany Blue Lobster Bisque💫評分: 7.8/10📝龍蝦味係超濃郁幾重口味,佢個底有啲龍蝦肉同面頭有cream,店員即場倒啲湯出嚟,睇條片我嗰碗就開頭太杰身🥹,開頭有啲黐埋咗,不過呢款signature點都要試,仲有另一款係即場切煙三文魚本身都好想食,我宜家先知原來唔食甜品可以叫兩個前菜🥹,生蠔🦪都好吸引!🫶🏻𝕸𝖆𝖎𝖓 𝖈𝖔𝖚𝖗𝖘𝖊因為我哋4個人每人都叫咗唔同嘢,同佢啲配菜係另外上,所以就可以share啲薯條🍟、薯蓉、蔬菜‼️🥩USDA Prime Beef Wellington (+💰198)💫評分: 8.3/10📝如果揀呢款main記得48hours前要reserve定唔係有機會無,酥皮好酥脆,包住粉嫩嘅牛柳,中間有蘑菇茸,配黑松露汁同側面有芥辣,係好食嘅不過無wow一聲🤣🥩Slow-roasted USDA Prime Rib of Beef💫評分: 7.5/10📝

🫶🏻𝕬𝖕𝖕𝖊𝖙𝖎𝖘𝖊𝖗
Brittany Blue Lobster Bisque

🦞Brittany Blue Lobster Bisque
💫評分: 7.8/10

🫶🏻𝕸𝖆𝖎𝖓 𝖈𝖔𝖚𝖗𝖘𝖊
USDA Prime Beef Wellington

💫評分: 8.3/10

💫評分: 7.5/10
📝呢款都係成個車推出嚟再原條切,可以根據個人喜好口感,要求厚或薄切,牛味重,️帶啲筋,側面嗰個包就有啲硬🥹

🫶🏻𝕯𝖊𝖘𝖘𝖊𝖗𝖙

🍰四款都叫咗🤣
💫評分: 7/10
📝無咩好驚喜,超正常🤣,記住request定寫happy birthday仲送多咗個甜品‼️不過sat brunch就無得食經典嘅souffle

文華扒房及酒吧
📍中環干諾道中5號香港文華東方酒店1樓
(中環🚇F出口行1分鐘就到)

💫評分: 8/10
💬用最抵價試到佢哋signature嘅龍蝦湯🦞同威靈頓牛扒,夜晚叫威靈頓牛扒就可以食完整一條會厚切啲,價錢就double,但Staff會喺面前切開金黃色嘅威靈頓牛扒,入門版就可以早啲上網book佢哋sat嘅brunch,可能因為太高期望,所以無去到好amazed,慶祝生日係一流,坐得好舒服同service好好👍🏻!

💬hoisumeat其中一個米芝連一星checklist又✅

🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#mandarinoriental #西餐 #扒房 #美食 #推介 #中環美食 #中環 #香港美食 #beef #威靈頓牛 #威靈頓牛扒 #foodieblog #instadaily #hkfoodie #龍蝦湯 #西式 #wagyu #beefwellington #lobstersoup #birthday #wagyuhongkong #wagyuhk #牛 #牛扒 #牛扒控 #生日 #生日飯 #必食
2022-06-18
Type of Meal