2022-01-04 292 views
新一年第一餐諗唔到食咩又走咗嚟海記🤪新年食下雙併,叫咗一碗牛腩牛筋河走青 $44,一碗雲吞牛腩河 $44,另外加包魚皮 $21。講下包魚皮先,上次係$11,因為係跟碗粉加,份量少d 嘅。今日係直頭叫一包,所以係貴d 但份量多d,加嘅話就俾個碗裝俾你,一包就成包放上碟等你自己開,魚皮唔會好過硬同過鹹,浸一浸個湯就食得。上次碗牛筋魚蛋河睇落好似牛筋多d,不過今日碗牛筋牛腩河我都覺得夠晒大碗,牛腩仍然係好淋,牛筋夠彈牙。平時唔多叫雲吞,但其實海記個雲吞都幾好食㗎,入面係蝦嚟,雲吞唔會煮到爛晒,大家有機會都可以試下雲吞。
新一年第一餐諗唔到食咩又走咗嚟海記🤪

牛筋牛腩河
牛腩雲吞河
炸魚皮
2022-01-01
$60 (Lunch)
牛筋牛腩河
牛腩雲吞河