2014-03-12
新年一大班朋友出來團拜, 朋友介紹來呢間, 所以就去了, 一心諗住野食應該唔錯, 點知, 希望越大, 失望越大...皮蛋 - 無想像中咁好食, 唔食都唔會損失湯底: 冬陰公CAPPUCCINO + 蘋果粟米雪耳塘排湯 - 我唔食辣, 所以無食冬陰公個邊, 而個蘋果粟米個邊, 可以話, 比滾水有少少少少味囉, 同個STAFF講話淡, 佢拎左一碟唔知係鹽定係味精出來, 然後一野同我倒晒落去, 我地即刻O晒咀.醬油 - 好啖桂花蚌 - 不知所謂, 完全無味, 最差既一碟火鍋配料脆肉鯇魚腩片 - 唔錯, 幾新鮮丫大魚頭 - 都算幾新鮮炸魚皮 - 正常啦本地手切肥牛 - 唔夠牛味本地雪花牛利 - 勁細塊, 無牛味醉雞中翼 - 算係最有味既食物, 好香既酒味蝦膠釀油炸鬼 - 唔覺得好食墨魚滑 - 正常口感黑松露和牛餃 - 黑松露陣味重左D, 食唔到牛味, 咁唔駛用和牛啦鹹牛利芝士餃 - 芝士味幾香皇帝菜 - 份量太細油麥菜 - 一份得幾棵, 5份1斤都無總括, 呢個價錢食呢間野, 完全唔抵, 野食又唔好食, 味道又淡, 下次有人請我都唔會再去!
皮蛋 - 無想像中咁好食, 唔食都唔會損失
湯底: 冬陰公CAPPUCCINO + 蘋果粟米雪耳塘排湯 - 我唔食辣, 所以無食冬陰公個邊, 而個蘋果粟米個邊, 可以話, 比滾水有少少少少味囉, 同個STAFF講話淡, 佢拎左一碟唔知係鹽定係味精出來, 然後一野同我倒晒落去, 我地即刻O晒咀. 醬油 - 好啖
桂花蚌 - 不知所謂, 完全無味, 最差既一碟火鍋配料
脆肉鯇魚腩片 - 唔錯, 幾新鮮丫
大魚頭 - 都算幾新鮮
炸魚皮 - 正常啦
本地手切肥牛 - 唔夠牛味
本地雪花牛利 - 勁細塊, 無牛味
醉雞中翼 - 算係最有味既食物, 好香既酒味
蝦膠釀油炸鬼 - 唔覺得好食
墨魚滑 - 正常口感
鹹牛利芝士餃 - 芝士味幾香
皇帝菜 - 份量太細
油麥菜 - 一份得幾棵, 5份1斤都無 總括, 呢個價錢食呢間野, 完全唔抵, 野食又唔好食, 味道又淡, 下次有人請我都唔會再去!