聽講荃灣有間40年傳統味道既車仔麵,放假一於約朋友黎試試。店家就係荃灣廣場對面街,一出黎,即刻見到好大個阿荔招牌,朋友見到即刻話咩而家d車仔麵門面咁新潮嘎咩😂入到去裝修好新潮,一d都唔老派,但味道就係40年傳統既味道,新時代裝修crossover舊時口味,值得一試。選擇困難症既我,一黎就點左:❤️經典八寶嗱喳麵 $58入面有晒8個餸,黎食車仔麵,我一定點最愛既油麵。玻璃辣魷魚,爽脆彈牙;魚蛋好有口感,魚肉彈牙;豬紅、大腸好入味;蘿蔔清甜,豬皮淋得黎爽口,時菜係我最愛既生菜,夠新鮮。朋友點左:❤️自選車仔麵[4餸]+$3 藤椒麻辣汁 $61玻璃辣魷魚、牛柏葉爽脆有咬口;順德魚皮餃,皮薄餡料足;枝竹有嚼勁索晒d醬汁,勁入味。*車仔麵可選 免費 腩汁,辣汁,沙嗲汁。*加11蚊凍奶茶每碗份量都好多,好大碗,中意食車仔麵既我地,食完好滿足。😋阿荔車仔麵荃灣大壩街41號地下6號舖#荃灣 #荃灣廣場 #荃灣美食 #荃灣美食推介 #食好西 #美食打卡 #香港旅行 #香港美食 #車仔麵 #港式 #港風 #foodie #hongkong #hongkongfood #noodles

選擇困難症既我,一黎就點左:

❤️經典八寶嗱喳麵 $58
入面有晒8個餸,黎食車仔麵,我一定點最愛既油麵。

朋友點左:

❤️自選車仔麵[4餸]+$3 藤椒麻辣汁 $61

*車仔麵可選 免費 腩汁,辣汁,沙嗲汁。

*加11蚊凍奶茶

每碗份量都好多,好大碗,中意食車仔麵既我地,食完好滿足。😋

阿荔車仔麵
荃灣大壩街41號地下6號舖