2024-11-20 599 views
平時食開較傳統既越南菜, 今日黎到旺角南越南咖啡廳就覺得比較特別同有特色~ 每道菜式都充滿新鮮感打卡仲好靚添!!餐廳環境地方都幾大, 好闊落, 空間感十足, 坐得夠舒服火龍芒芒蝦仁配脆蝦片 $58紫紅色既賣相好吸睛丫脆脆既蝦片上有蝦仁, 芒果, 火龍果汁等材料, 味道好清新! 層次感豐富!!!脆米紙薄餅 $58米紙口感輕盈有嚼勁, 內餡有肉粒及新鮮蔬菜, 煙靭又清脆, 搭配埋醬汁口感豐富NVN南越法式麵包 $78法包外脆內軟, 餡料非常豐富!!有肉條, 豬耳, 紅蘿蔔絲, 青瓜絲等~~餡料配搭恰當,每啖都非常滿足生炸蒜香雞翼 $52雞翼熱辣辣,炸得金黃酥脆蒜香味濃,雞翼肉質幼嫩,肉汁豐富~惹火上身鹹檸豬頸肉 $70豬頸肉一上枱,職員就點火,視覺效果一流豬頸肉烤得好香,鮮嫩多汁,沾點醬汁一齊食,鹹香中帶有檸檬嘅酸爽另外仲附上一塊新鮮菠蘿,鮮甜可口~越式咖哩軟殼蟹配蒜蓉法包 $108軟殼蟹大大隻, 炸到金黃酥脆~~咖哩好香好惹味, 蒜蓉法包吸收晒咖哩既精華, 熱辣辣卜卜脆, 每啖入口都非常滋味!!!Tears of Mermaid $52超靚既飲品 清澈海洋既藍色, 大愛!!!職員會即場點
每道菜式都充滿新鮮感
打卡仲好靚添!!
餐廳環境地方都幾大, 好闊落, 空間感十足, 坐得夠舒服

火龍芒芒蝦仁配脆蝦片 $58
紫紅色既賣相好吸睛丫

脆米紙薄餅 $58

NVN南越法式麵包 $78
法包外脆內軟, 餡料非常豐富!!
有肉條, 豬耳, 紅蘿蔔絲, 青瓜絲等~~
餡料配搭恰當,每啖都非常滿足

生炸蒜香雞翼 $52
雞翼熱辣辣,炸得金黃酥脆

蒜香味濃,雞翼肉質幼嫩,肉汁豐富~
惹火上身鹹檸豬頸肉 $70
豬頸肉一上枱,職員就點火,視覺效果一流

另外仲附上一塊新鮮菠蘿,鮮甜可口~

越式咖哩軟殼蟹配蒜蓉法包 $108
軟殼蟹大大隻, 炸到金黃酥脆~~
Tears of Mermaid $52
超靚既飲品
 清澈海洋既藍色, 大愛!!!
職員會即場點起個波波, 非常有趣~
飲品口感清新, 帶有淡淡果香~~

斑蘭龍眼茶 $25
斑蘭龍眼茶清香怡人, 茶味濃淡適中, 感覺清涼帶有自然甘甜~
Type of Meal
Dinner