2024-03-11 67 views
🍴嵐月 (AIRSIDE) @啟德🍴朋友想去最近新開既AIRSIDE行街,行完到左晚餐時間,見到呢間餐廳個門面幾靚,又想食中菜,就入左去一試啦。入面環境好靚,花左好多心思係裝修度。呢度會用蠟燭點住茶壺,確保D茶係熱既,好細心!🟠蘋果木燻泰安雞店員一揭開蓋子,蘋果木燻香湧出,聞到陣陣蘋果木香氣。泰安雞外皮好光澤,而且煙燻味重又香,雞肉嫩滑,第一次食到呢隻味道,個人覺得必點。🟡桔柚黑鱈魚黑鱈魚隔離桔柚泡泡,感覺好似法式Fusion菜。黑鱈魚外脆內嫩,一磚磚既形狀好易入口。醬汁酸酸甜甜,好開胃。🟢鵝肝流心脆球外型精緻,外層鬆脆,入面有滿滿鵝肝蓉,鵝肝蓉油香,口感好似食緊湯圓咁。🔵法式油封鴨黑醋野菜一上碟估唔到個份量都幾多,油封鴨肥瘦適中,鴨肉連住油脂味濃既脂肪,好香口。而配上黑醋野菜可以一解油膩感。🟣松茸海膽越光米越光米口感充實飽滿,較有黏性,食落去啖啖松茸同海膽香氣。
🍴嵐月 (AIRSIDE) @啟德🍴

🟠蘋果木燻泰安雞

🟡桔柚黑鱈魚

🟢鵝肝流心脆球

🔵法式油封鴨黑醋野菜

🟣松茸海膽越光米
越光米口感充實飽滿,較有黏性,食落去啖啖松茸同海膽香氣。