2023-05-26 56 views
以地道的港式🇭🇰風味做主題嘅火鍋餐廳 入面嘅裝修夾雜左懷舊同年代嘅風格 就連廁所都好玩味 雖然感覺地道但食物款式夾咗好多新嘅元素 而且員工服務質素真係冇得彈 唔單止會主動介紹食物 同時仲會提醒煮嘅時間 呢個真係值得一讚👍🏻湯底 (滋潤花膠螺片鮮雞鍋)🐔估唔到都幾多鮮雞同花膠 另外再有雪耳 成個湯都幾滋潤 小食方面 (麻辣青瓜拌木耳, 醉牛𦟌🐮, 椒鹽墨魚嘴🦑)麻辣青瓜相對有少少辣 唔食得辣嘅朋友要小心 最牛腱味道都唔錯 不過如果酒味再濃啲會更好 炸墨魚咀加咗七味粉 香脆又有少少辣幾開胃👌🏻肉類🐮 (手切牛頸脊,封門柳)風門樓嘅肉質相對比較林 但牛味非常之濃 而牛頸脊比較有咬口 個人就比較鍾意封門柳其他食品 (🥟餃子拼盤:黑松露鮑魚餃 自創花雕醉雞餃 黑豚肉韭菜餃 鮮蝦雲吞餃, 🥬新鮮蔬菜拼盤, 自製脆炸響玲, 淮山麵)特別要讚一讚花雕醉雞餃 呢款餃我真係未見過 而且估唔到仲可以keep到花雕酒味喺個餃入面 非常出色💯 其他餃都非常好食 不過就比較正常同普遍 自家製響鈴係即叫即炸 非常脆口好好食😋 其實已經食到好飽 不過又真係唔係成日會食淮山麵 所以都想試吓 食完就真係滿足到癲咗🤣 飲品

湯底 (滋潤花膠螺片鮮雞鍋)🐔
估唔到都幾多鮮雞同花膠 另外再有雪耳 成個湯都幾滋潤

小食方面 (麻辣青瓜拌木耳, 醉牛𦟌🐮, 椒鹽墨魚嘴🦑)

肉類🐮 (手切牛頸脊,封門柳)

飲品同甜品(雪燕椰汁奶凍, 竹蔗茅根雪梨水)
最後仲有個甜品同飲品 味道都唔錯 雪梨水滋潤 唔太甜 為呢餐飯畫上圓滿嘅句號❤️