粉嶺開左好多新餐廳! 呢間 “初遇”非常熱鬧,好多人排隊等試新野!!🥰餐廳店鋪面績不大,但非常光鮮舒適富時代感!打開MENU食物款式非常多,小食都好多選擇!當中好多菜式都用上香芋口味! 岩哂我呢個香芋控!!!古早芋泥肉鬆蛋餅本身以為係咸食,試左先知原來呢款係甜口味既蛋餅,比我地當左做飯後甜品!鋪滿哂香芋粉好靚! 蛋餅皮十分煙韌,香芋泥原來都幾襯肉鬆甜甜地鹹鹹地,好好食!古早花雕雞卷配手工麵雞卷嘅賣相好吸引,都幾厚切片,花雕酒味滲曬落啲雞肉度,肉質唔鞋好滑嫩,手工麵做得好出色,好彈牙好好食!蜜汁滷排骨麻辣拌麵蜜汁滷排骨即係豬扒,大大塊,炸粉唔會好多所以唔覺得好漏,蜜汁令到佢甜甜地。麻辣味道做得啱啱好唔會辣到流曬鼻水,適合平時食開中小辣的人士。呢碗麵真係越食越開胃!自家芋泥黑糖奶茶我都係第一次飲有芋泥喺入面嘅奶茶,個口感好特別,甜度適中,茶香味濃,正!

餐廳店鋪面績不大,但非常光鮮舒適富時代感!

打開MENU食物款式非常多,小食都好多選擇!
當中好多菜式都用上香芋口味! 岩哂我呢個香芋控!!!

古早芋泥肉鬆蛋餅

古早花雕雞卷配手工麵

蜜汁滷排骨麻辣拌麵

自家芋泥黑糖奶茶
2022-12-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)