2023-10-05
知道方叔叔新品上線,ot 後同同事去就近中環分店食😋方叔叔雙拼鴛鴦鍋-重慶湯底+皮蛋香菜湯底,每人湯底費只需$38,湯底價錢平絕中環👍🏻 茶位/醬料 每位$20 ,貼心醬料每枱都已經有,唔洗行岀去,好方便👍🏻方叔叔點餐,可以點半份/全份,細食朋友仔想食多幾款就可以嗌半份餐牌見到季節限定,就點左⭐️安格斯牛板翼,鮮紅紋理,濃郁牛味⭐️白鱔採用鰻魚,薄片白鱔片,一灼微微捲起,鰻魚肉爽脆甘甜無比,吃時點一點普通醬油即可,脆嫩爽口又不腥,非常鲜香
⭐️青瓜花,完全估唔到青瓜花位都可以入饌,淥得耐左仍然爽脆,好特別菜品另外,仲點了其他食物,無骨鴨掌 ,黑松露手打墨魚滑,鮮竹笙手打蝦滑,千絲柏葉,十秒牛舌,紐西蘭精品羊肉卷,小水母 ,其中我覺得好特別⭐️小水母 形狀好得意,呈半透明,灼30秒,吃下來爽爽脆脆,好特別質感來,質感有少少似蒟蒻⭐️鮮竹笙手打蝦滑,從竹笙內釀上蝦滑,功夫菜色,步驟非常之多,用黎打邊爐從未見過打邊爐🍲當然要飲野,一人一杯夠痛快,飲品有一公升一杯,食麻辣喎就必點👍🏻🍹水仙烏龍檸檬茶(凍)
🍹衝上雲霄百香果雞尾酒(含酒精)
餐牌見到季節限定,就點左
⭐️安格斯牛板翼,鮮紅紋理,濃郁牛味
另外,仲點了其他食物,
無骨鴨掌 ,黑松露手打墨魚滑,鮮竹笙手打蝦滑
🍹水仙烏龍檸檬茶(凍) 🍹衝上雲霄百香果雞尾酒(含酒精)