2017-05-21 61 views
放完佛誕假,工作真係接踵而來,放工都已經好攰,所以想在屋企附近食一餐既簡單又坐得舒服的餐廳醫肚。其實間唔中都會來呢間餐廳,其中一個原因係因為好喜歡餐廳的藍色主調,讓人感覺好放鬆。醬烤宮崎黑毛豚肉上次食過 韓燒肉汁烤牛肋骨,所以今次就點 醬烤宮崎黑毛豚肉。其實豚肉真係煮得好腍身,紋理好清晰,所以係好容易咬開的,加上個汁好惹味,滲入咗响豚肉入面真係好開胃,配埋隔離碗飯真係好夾。鐵板芝士燒牛肋骨上枱時,職員不忘的提醒我們小心隻碟好熱。一夾起牛肋骨,然後 "了" 一點芝士一齊食,拉出一條長長的芝士絲。牛的肉味很濃烈,而芝士是帶少少甜味。食的時候牛的香味好像中和了芝士的膩,而芝士增强了牛肋骨的香滑,所以配合一齊食味道好夾,完全唔會互搶。

醬烤宮崎黑毛豚肉

鐵板芝士燒牛肋骨
上枱時,職員不忘的提醒我們小心隻碟好熱。
牛的肉味很濃烈,而芝士是帶少少甜味。
2017-05-04
$141 (Dinner)