5 day(s) ago
同仔仔去咗 D2 Place 食 @銀座炎藏燒肉,質素超高!環境寬敞,抽風系統做得好,完全冇煙味,坐得又舒服🥳🥩和牛極致四點拼盤今次我哋叫咗和牛極致四點拼盤,包含和牛牛肩三角、和牛肋肉、和牛上等助肉同和牛龜之甲,每一塊肉都好有特色!和牛牛肩三角肉質豐滿,脂肪分佈均勻,咬落去有一種豐富的肉香,伴隨著淡淡的油脂味,口感既有嚼勁又唔會過於油膩,整體味道濃郁,令人一口接一口,超滿足!🥩✨和牛肋肉肋肉部分肉質特別滑嫩,油花分佈豐富,咬下去時肉質瞬間在嘴裡融化,濃郁的肉香四溢,伴隨著油脂的香甜,口感非常層次分明,和牛上等助肉肉質極為細膩,口感柔軟,咬落去有一種奢華的感覺,油脂香氣更是濃郁,肉味鮮美和牛龜之甲肉質相對較為結實,但又不失嫩滑,咬下去有一種獨特的嚼勁,肉味濃郁🐄✨雞泡魚乾外脆內嫩,鹹香得嚟又唔膩,配啤酒簡直完美!🍻炎藏沙律🥗新鮮爽口,酸甜醬汁好好味,簡直係清新解膩的最佳選擇!刺身帶子鮮味十足,口感滑嫩,搭配一點醬油,真係海味極品,令人陶醉!🐚玉見紫菜飯🍚生蛋黃滑潤,入口即化,帶有濃郁的奶香和蛋香,將米飯的味道提升到另一個層次,令人感到幸福!🥚✨
🥩和牛極致四點拼盤
和牛牛肩三角
和牛肋肉
和牛上等助肉
和牛龜之甲
雞泡魚乾
外脆內嫩,鹹香得嚟又唔膩,配啤酒簡直完美!🍻
炎藏沙律🥗
新鮮爽口,酸甜醬汁好好味,簡直係清新解膩的最佳選擇!
刺身帶子
玉見紫菜飯🍚