2023-12-01
今日喺尖沙咀K11行完街,去咗附近嘅一間日本居酒屋食飯。其實之前都一直好想食呢間餐廳,每次行經都會見到呢間餐廳嘅裝潢好日式好特別。今日終於有機會試啦!目仁奈 (HK$488)自從食過一間日本餐廳嘅刺身魚好好食之後,我終於突破自己嘅心理關口嘗試唔同嘅刺身!今次叫職員介紹,佢哋介紹咗呢一款魚比我😍首先佢上魚嘅時候賣相已經好靚,魚肉係有少少粉紅色,食落唔係爽口嘅口感係有少少林,魚肉味香帶有甜味。我哋食到唔停口,好快2 3個字已經食晒😆赤鬼蟹味噌甲羅燒 (HK$88)上菜好有驚喜!職員會拎埋個爐上桌,然後喺你面前一路燒,好有誠意!一路燒,啲香味一路散出黎🤤食落蟹味好濃郁,配上梳打餅一流!壽喜牛肉鍋 (HK$198) + 烏冬 (HK$35)每次去居酒屋,都會好想食壽喜牛肉鍋😍今次都唔例外叫咗一鍋,入面有好充足嘅蔬菜同粉絲,牛肉似係牛肩部位,肉味非常之濃厚!最後我哋仲追加咗讚岐烏冬,超彈牙又索晒啲湯,推薦大家追加烏冬!最後我仲嗌咗一杯柚子梳打,爽!下次再黎💕💕
目仁奈 (HK$488)
赤鬼蟹味噌甲羅燒 (HK$88)
壽喜牛肉鍋 (HK$198) + 烏冬 (HK$35)
最後我仲嗌咗一杯柚子梳打,爽!
下次再黎💕💕