2019-08-06
想食日本嘢又唔想淨係得壽司刺身可以點算好⁉️ 我有辦法!梗係跟住我去近期愛上既……日式居酒屋啦🤤 而今次朋友約我喺深水埗食飯,都揀左間旺中帶靜既居酒屋🤗😚 內裡環境幾寛敞,牆上滿怖日本特色,店員亦十分友善勤力👍-☆ 胡麻秋葵 HKD$35☆ 加洲卷 HKD$78☆ 明太子玉子燒 HKD$88☆ 牛肉他他燒 - 煙燻薯蓉底 HKD$178☆ 日式炒烏冬 HKD$98-我同朋友都鍾意食秋葵,所以叫左個冰凍胡麻秋葵🤤 秋葵幾爽口內裡夠黏笠,配上胡麻醬當沙律食,係一個不錯既健康之選👍 而加洲卷同平時食到嘅少少唔同,感覺係比較清新,上面既蟹子十分爽脆,如果可以再多啲就perfect啦😋 明太子玉子燒係厚切🤤 玉子入面係滿滿既明太子🤩 玉子味道甜甜地,同咸香既明太子好夾,不錯的👍 叫左個非常特別既牛肉他他燒🥩居酒屋比較少見,牛肉顏色粉嫩,肉質非常嫩滑💕 牛肉底下係厚厚既薯蓉🥔 薯蓉經煙燻整成,牛肉配埋薯蓉、蘿蔔蓉及蒜泥一齊食,幾重口感混合喺口腔,非常特別!並沾上特製既燒汁,令牛肉味更改突出👍 真係要試試~ 最後食埋幾夠鑊氣既炒烏冬,肚皮就非常滿足啦😋
☆ 胡麻秋葵 HKD$35
☆ 加洲卷 HKD$78