2022-08-23 735 views
旺角呢間上樓嘅日式料理個位置比較難搵,喺西洋菜南街紅豆冰室隔離個細入口搭𨋢上去,但值得再嚟因為個CP 值高,本平只諗住平平地喺旺角搵間食日本野,但呢到嘅食物質素有驚喜,最令我驚嘆嘅係呢到嘅店長對工作嘅熱誠,店長非常友善仲叫我地當佢朋友一樣就ok,☺️我哋一落就落咗十樣野,但店長完全唔需要用筆記,只係好用心咁聽同應「好」,過程快到又多到連我自己都唔係好記得落咗啲咩😅店長一樣野都唔洗覆單,但最終係完全十樣嚟齊晒冇溜過單😳 講番食物先🍗明太子雞翼 $48外層燒到雞皮脆脆地,入面嘅明太子辣辣地,點埋mayo食好夾好惹味🥟 德島雞皮餃子 $58用雞皮再包住啲豬肉而成嘅餃子拎去炸完個雞皮勁香雞油味,啖啖肉之餘點包佢比嘅酸汁係重點,酸酸地完全唔會覺得雞皮好油🍣 軟殼蟹手卷 $78一碟6件,件件都好足料,軟殼蟹炸得夠脆,唔會淋晒,沙律醬同蟹子好多🦪 室津生蠔 $78/2呢個價錢真係抵過自己買番嚟仲要辛苦開,生蠔好厚肉同creamy 🍣海膽軍艦 $44/2未見過咁平嘅海膽壽司,海膽冇出水仲好鮮甜🧆和風炸雞 $58呢碟和風炸雞勁大碟,入面應該最少有8舊大雞肉,外層炸得夠乾身但keep 到個肉質濕潤,有埋燒汁

🍗明太子雞翼 $48

🥟 德島雞皮餃子 $58

🍣 軟殼蟹手卷 $78

🦪 室津生蠔 $78/2

🍣海膽軍艦 $44/2
未見過咁平嘅海膽壽司,海膽冇出水仲好鮮甜

🧆和風炸雞 $58
呢碟和風炸雞勁大碟,入面應該最少有8舊大雞肉,外層炸得夠乾身但keep 到個肉質濕潤,有埋燒汁同mayo 好夠味

🐟三文魚腩+油甘魚刺身 各$68/ 4厚切
刺身好厚好大塊,三文魚腩好肥,油脂非常豐富,油甘魚刺身新鮮鮮甜

🍣帶子壽司 $32/ 2
🍣油甘魚腩壽司 $20/ 1
新鮮抵食,魚腩魚脂味濃郁
2022-08-23
$315 (Dinner)
  • 和風炸雞
  • 明太子雞翼