2024-11-30
嚟緊聖誕節想同主子食聖誕大餐嘅話🍽️,好推介大家嚟呢間係旺角T.O.P商場5樓嘅西餐廳!室內同户外都有聖誕樹同佈置🎄,甜品仲可以預先order畫碟服務🎂,仲附送仙女棒蠟燭,真係夠哂打卡able阿😍!🦪法國生蠔 5隻 $310蠔肉新鮮肥美,入口有海水鮮味🌊,口感清新爽脆帶甜味❤️。🍞海膽多士 4件$258上次食過覺得好好食,今次再叫多次😍!水準仍然高質,海膽份量多同新鮮鮮甜💯,配上烘到微脆嘅一齊多士食,食完好滿足!🍽️Set Dinner $368 per person✨餐包、餐湯:洋蔥湯未飲已經聞到好香嘅洋蔥味🧅!湯裏面有好多炒過嘅洋蔥,味道香濃同飲到洋蔥嘅甜味。✨前菜:日式慢煮鮑魚 +$48鮑魚咬落去非常彈牙,醬汁鮮甜香濃,煮得好入味阿!伴碟嘅蘿蔔亦都好入味,口感軟腍😍。✨主菜:豬斧頭扒配焦糖蘋果豬斧頭扒煎香後仍然保持到肉汁💦,厚肉得嚟又嫩滑,配上酸甜嘅焦糖蘋果醬🍎,清新開胃中和豬肉嘅膩感👍🏻。伴碟嘅薯蓉好creamy同幼滑🥔!✨配菜:菠菜苗 +$18呢個性價比都幾高,菠菜苗份量好多🥬,口感幼嫩配上香濃帶有奶香味嘅忌廉汁食🥛,我地兩個都好鐘意食阿!✨甜品:甜品拼盤 +$68有士多啤梨慕絲蛋
🦪法國生蠔 5隻 $310
蠔肉新鮮肥美,入口有海水鮮味🌊,口感清新爽脆帶甜味❤️。
🍞海膽多士 4件$258
🍽️Set Dinner $368 per person
✨餐包、餐湯:洋蔥湯
✨前菜:日式慢煮鮑魚 +$48
✨主菜:豬斧頭扒配焦糖蘋果
✨配菜:菠菜苗 +$18
✨甜品:甜品拼盤 +$68
有士多啤梨慕絲蛋糕🍰、布朗尼蛋糕🍩、特濃朱古力🍫、杏仁朱古力🍫同開心果雪糕🍨,完全可以滿足晒甜品控阿🥰!
🥥椰子雪芭 $128
甜品可以同店員要求寫字服務✍🏻,適合慶祝日子或者生日🎉。椰子雪芭用椰子殼容器上碟,雪芭口感幼滑而且有濃濃嘅椰子香味🤍!
🍹Mango Magic $88
結合芒果🥭、橙🍊、菠蘿汁🍍同梳打🥤而製成,飲落香甜嘅芒果味較突出✨,加咗梳打喺裏面令味道更清爽。
🍹Fruit Punch $88
呢杯橙味比較出🍊,味道會酸一啲,如果鍾意偏酸嘅就可以試吓呢杯🧡。