2024-07-06 893 views
呢日行經旺角見到呢一間雞蛋仔店人頭湧湧 一於排埋一份睇吓佢有咩食先😮 原來除咗有傳統嘅雞蛋仔同格仔餅之外 呢度都有特色嘅口味鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔呢一款雞蛋仔真係唔係度度見到啊🫢 雞蛋仔熱熱辣辣食 外脆內軟 每一粒都好軟熟🥚 呢一款口味好獨特 有啲似食鳳凰卷 有香脆嘅紫菜 同埋肉鬆餡料喺入面😋 雞蛋仔嘅種類有差唔多有25款 真係好犀利呀 難怪有咁多人排隊食啦咖啡格仔餅講到經典嘅港式滋味 點少得格仔餅🧇 呢度嘅格仔餅都有好多個口味 我哋就揀咗咖啡底 咖啡味道幾香 唔算太苦澀☕️ 入面嘅餡料可以揀傳統滋味或者係特色嘅金沙醬 金沙醬即係朱古力醬加榛子餡料🍫 我哋就揀咗傳統滋味 牛油 花生醬 煉奶同埋砂糖 另外加咗兩球雪糕 可以揀雲呢拿同朱古力味🍦 我哋兩款各一球 配埋格仔餅食又真係幾夾☺️芒果沙冰呢一個芒果沙冰真係好適合夏天飲呀 酸酸甜甜又冰凍🥭 不過天氣實在太熱啦 沙冰都好快會溶🥵呢間小食店真係好啱夏日炎炎行街行到好熱嘅時候食少少嘢 飲啲凍飲😎

咖啡格仔餅
咖啡雞蛋仔配雪糕