2023-05-19
之前嚟旺角一直都好少行呢個商場 呢晚聽友人介紹嚟咗商場一樓嘅呢間泰式餐廳😉 估唔到星期一夜晚八點嚟到都差唔多full晒 好彩我有book位啫🙀泰式豬頸肉沙律呢碟沙律 菜嘅部分有啲似泰式鳳爪沙律咁 有青瓜 豆角 芹菜 紫洋蔥 再加埋好大塊嘅豬頸肉🐷 沙律醬汁酸酸辣辣咁 幾開胃🥬油酥手抓薄餅估唔到呢個薄餅咁大塊 薄餅咬落幾鬆脆🌮 如果點咖哩食一定更加正 不過我地今次冇嗌到😂泰式虎蝦金邊粉有兩大隻蝦嘅金邊粉上面啊🦐 金邊粉份量都唔少 炒得唔會太乾身 有啲酸酸甜甜咁 幾啱口味🍝 香辣蟹蒜炒麵本身都擔心香辣會辣得濟食唔到 但係佢嘅辣唔算好勁🥰 味道上係比較惹味 佢嘅蒜香係嚟自原粒蒜子 面頭仲有大量鮮味嘅蟹肉🦀 側邊仲有草菇 粟米仔 紅蘿蔔片 都幾豐富😉椰汁西米糕食泰國菜都會好想食埋甜品 今次嗌咗椰汁西米糕 椰汁味好香 底下嘅西米仲撈咗啲粟米粒同芋頭粒 味道就更加豐富啦😊呢間泰式餐廳嘅店員服務都唔錯 經常好主動過嚟加水 食物都幾好味 幾值得一試㗎👍🏻
泰式豬頸肉沙律
油酥手抓薄餅