3 day(s) ago
最近我去咗旺角通菜街一間泰式餐廳,真係好驚喜!入到去,環境清新又充滿泰國風情,感覺好放鬆。今次我試咗幾樣招牌菜,真係食得好開心。首先,**粉絲大蝦煲**令我印象深刻。大蝦鮮甜,粉絲吸收咗蝦肉同湯汁嘅精華,口感滑溜,非常入味。再加上一啲香料,整體味道好豐富,令人一口接一口,根本停唔到!接住,我試咗**飛天炒通菜**,菜心炒到剛好,保持咗脆嫩嘅口感,搭配泰式獨特嘅調味,令整道菜更添香氣,食落去好開胃。這道菜非常適合配飯,絕對係一個好選擇。再嚟就係**泰式魚餅**,外脆內嫩,魚肉味道鮮明,配上特製醬汁,口感層次感十足,令人回味無窮。飲品方面,我選咗**泰式奶茶**同**芒果沙冰**。泰式奶茶香濃滑順,芒果沙冰則清爽可口,兩者都非常解渴,係夏天嘅最佳搭配。最後,甜品**芒果糯米飯**真係唔可以錯過!香甜嘅芒果配上糯米,口感柔滑,令人食完心情愉快。總括來講,呢間泰式餐廳無論係食物質素定係服務,都值得一試!如果你喺旺角,記得來探訪一下!