2022-09-15
天氣仲係咁熱,晏晝食Lunch 食乜好,就去食壽司啦,今日出去旺角,去咗呢間大山日本料理,我記得大約一年前我都食過,佢哋啲午餐Set幾抵食,不過今日我呢樣又想食嗰樣又想食,所以冇叫到Set ,今次我覺得食物水準比上次進步,尤其是壽司飯,調味又好又夠鬆軟👍🏻🍱▪️鰻魚卷 $ 68鰻魚卷有成六大件,份量十足,鰻魚片厚肉Juicy ,小飯卷包住蟹柳,玉子,青瓜,灑上芝麻,簡單又好食
🍙▪️蔥吞拿魚腩手卷 $ 38吞拿魚蓉非常肥美,加上碎蔥,脆脆嘅紫菜包住鬆軟壽司飯,好食▪️點咗五件火炙壽司,食材份量大件,食得出是新鮮即叫即灸燒,非常唔錯,特別係左口魚和三文魚燒過之後魚油豐富,入口油脂滿瀉,好肥美
🍣鵝肝壽司 $ 40
🍣醬油七味燒左口魚邊壽司 $ 18
🍣火炙黑松露帶子壽司 $ 22
🍣火炙厚切三文魚腩壽司 $ 22
🍣醬皇燒皇帝蟹棒壽司 $ 16🦀▪️蟹肉忌廉薯餅 $38真係有隻蟹鉗造型,好鬼正,即叫即炸,外層酥脆,內裏忌廉蟹肉非常Creamy ,超正
🍱▪️鰻魚卷 $ 68
🍙▪️蔥吞拿魚腩手卷 $ 38
吞拿魚蓉非常肥美,加上碎蔥,脆脆嘅紫菜包住鬆軟壽司飯,好食
▪️點咗五件火炙壽司,食材份量大件,食得出是新鮮即叫即灸燒,非常唔錯,特別係左口魚和三文魚燒過之後魚油豐富,入口油脂滿瀉,好肥美 🍣鵝肝壽司 $ 40 🍣醬油七味燒左口魚邊壽司 $ 18 🍣火炙黑松露帶子壽司 $ 22 🍣火炙厚切三文魚腩壽司 $ 22 🍣醬皇燒皇帝蟹棒壽司 $ 16
🦀▪️蟹肉忌廉薯餅 $38