2024-09-04 176 views
📍旺角 蛋仔記雞蛋仔喺九月嘅第一日,黃昏時間嚟到豉油街嘅呢一間蛋仔記雞蛋仔,離遠已經見到有好多人排緊隊,見到佢無論雞蛋仔定格仔餅都有好多口味選擇,而且除咗港式傳統小食之外,仲有飲品都可以喺呢度一次過滿足晒。見到佢呢排出咗新口味,例如章魚燒雞蛋仔同開心果格仔餅,見到幅圖非常之吸引,於是就打算試一試佢嘅開心果格仔餅。等咗大約5至10分鐘就已經有得拎,因為係新鮮啱啱整好,所以熱辣辣非常香,而且佢嘅餡料十足,有開心果嘅碎,口感好豐富。不過我覺得佢嘅皮如果再脆啲就會更加好,如果再吹多一陣就Perfect🤩。本身已經係麻糬愛好者,見到佢可以揀唔同茶味嘅麻糬雞蛋仔,今次就試咗伯爵茶口味,出到嚟真係好濃伯爵茶味,而且每一粒都有麻糬,煙煙韌韌感口感好豐富。整體嚟講佢嘅質素都對得起佢嘅價錢,而且等待嘅時間唔需要好長,行過都真係值得一試。
📍旺角 蛋仔記雞蛋仔

• 開心果醬格仔餅