部屋咖啡室

homemadecafe
2025-02-06 305 views
今日朋友帶我嚟到呢間有board game玩嘅樓上Cafe 部屋咖啡室~一出𨋢就見到門口 全部都係梳化 感覺幾舒服~ 坐低睇睇餐牌 揀好就自己寫起一塊板 再比服務員落單🤣 食物種類都幾多 圖文並茂 好多樣嘢都想食 諗咗一陣終於都諗好啦~ 最後揀咗一個二人餐同埋加咗小食😬 八寶美顏花茶第一樣嚟嘅就係呢個養顏花茶 入面有玫瑰、紅棗、枸杞、桂花、同埋茉莉 夠晒養生 好適合女士🤭 仲有用小火熱住 真係好適合冬天飲 飲完暖笠笠😊 手沖冰波奶茶奶茶絲滑唔會好甜 有波波冰坐住 keep住飲都係凍 味道又唔會變淡👍🏻 西西里pizza即叫即整嘅手拉pizza 揀咗呢款用茄醬、辣肉腸、腸肉粒、蘑菇、同埋火箭菜 呢啲材料~ 手拉嘅面底 薄身得黎帶有煙韌口感 即叫即整熱辣辣 芝士仲要拉絲😍 好好味! 黑松露雜菇意大利飯一上枱嘅時候超香黑松露味 睇到雜菇嘅份量都好多 味道適中 如果再多少少汁同埋個飯再煙靭啲就更加好啦😋 蜜糖雞翼勁好味!雞翼煎得啱啱好 搽咗蜜糖上面 真係好好食! 炸蟹餅入面好似係蟹柳嘅肉 炸得香脆唔油膩 配埋酸甜醬 不錯~ 呢度有大量board game任你玩😇 整體嚟講 呢間 部屋咖啡
一出𨋢就見到門口 全部都係梳化 感覺幾舒服~

最後揀咗一個二人餐同埋加咗小食😬

蜜糖雞翼
勁好味!雞翼煎得啱啱好 搽咗蜜糖上面 真係好好食!

炸蟹餅
入面好似係蟹柳嘅肉 炸得香脆唔油膩 配埋酸甜醬 不錯~

呢度有大量board game任你玩😇

整體嚟講 呢間 部屋咖啡室 環境不錯 服務態度不錯 食物質素不錯 重點係有勁多不同種類既board game 好適合一班朋友過嚟玩呀😌