6 day(s) ago
TOKYOLIMA 係pirata group旗下既餐廳🙈主打日式秘魯菜fusion菜最近見佢有promotion新出左個Sake & Bites Menu每逢星期二提供人均一位$300 就有4杯清酒同4款小食最後仲有杯好清爽嘅sake cocktails 😽💥SAWA SAWA JUNMAI SPARKLING SAKEX PANI PURI CEVICHE BOMB係我最鍾意嘅有氣清酒味道甘甜微酸酒味一啲都唔重 好易入口作為第一杯酒 岩岩好☺️脆球裡面有薯仔蓉墊底 上面放左油甘粒另加埋隔離好似泰式椰汁雞湯嘅醬汁🙈酸酸地好開胃 好食!💥BORN TSUYA JUNMAT DAIGINJO X TEQUEÑO DE AJÍ DE GALLINA第二款清酒濃度稍微高少少入口都係好順滑同時有淡淡米香係帶果香 想對比較light嘅清酒配搭炸雲吞肉餡裡面係滿滿嘅雞肉混合秘魯香料💥BIJOFU JUNREI JUNMAI GINJO X LA CAUSA第三杯清酒嘅酒感就更strongAfter taste 係咁多杯裡面最濃🤩配搭炸蝦天婦羅虎蝦好大隻 食落好彈牙爽口番薯蓉入口綿密細膩加埋牛油果mo
主打日式秘魯菜fusion菜
作為第一杯酒 岩岩好☺️
脆球裡面有薯仔蓉墊底
上面放左油甘粒
另加埋隔離好似泰式椰汁雞湯嘅醬汁🙈
酸酸地好開胃 好食!
第二款清酒濃度稍微高少少
番薯蓉入口綿密細膩
加埋牛油果mouse
同埋旁邊嘅蝦肉沙拉
好豐富😽
💥JYOKIGEN JUNMAIGINJYO FUJIN X TACO DE ADOBE
最後一杯用火燒熱d清酒
入口微溫 但飲落又不失清爽