2024-10-03
今日唔使OT,又系星期五,諗住去食餐好嘅獎勵嚇自己辛苦。公司啱啱喺尖沙咀附近,我就諗起我之前食過嘅日式餐廳。嗰度啲嘢食到依家我都好難忘,非常之好食,而且擺盤又靚,隨便影都咁靚。所以就諗住去嗰度食埋晚餐happy hour嚇。櫓杏特製火炙鯖魚棒壽司配海苔真係好得意!鯖魚棒帶咗唔同嘅口感,食落仲帶有魚油香味,令味道更加正!仲要加埋厚實嘅海苔做搭配,正到冇朋友!炸牛蒡帶住微微嘅鹹味同埋香味,食落特別爽口!而且食飽之後食,更加放鬆!蘆北名物 太刀魚味醂乾系我最快食完嘅一道菜!因為廚師炸得實在系太脆,非常爽口,好似自己喺度食零食咁!鹿児島式豚肉蔥涮涮鍋嘅湯好香,淥咗豚肉之後,仲帶住甜味,成個味道更加濃郁,好正!仲有啲菜都好新鮮,食落特別爽,系好完美嘅搭配!一個人嘅happy hour真係好正!我下個星期仲要嚟呢度放鬆食埋晚餐!