餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2018-08-29 1631 views
放工約左女朋友食飯,但想食得健康又飽肚,我地就去左灣仔既餃掂手工餃子雲吞專門店既灣仔分店。 佢既主打菜係餃子,所以我地叫左至尊松茸豬肉餃跟狀元九鼎湯 (灼餃子,中碗有8隻,HKD 72)。我地亦都試左韮菜豬肉餃加大白菜豬肉餃 (煎餃子,中碗有7隻,HKD 46) 。另外,我地追加左韮菜豬肉餃加栗米豬肉餃 (湯餃子,中碗有7隻,HKD 43)。至於小食要左蜜餞雞翼(3隻,HKD 22),而飲品就要左熱既山渣雪梨水 (HKD 20/杯)。先黎既係松茸餃同九鼎湯。松茸餃係灼既,餃子內面好足料,好多松茸。個九鼎湯好好味,而且無味精,飲落去個人好和暖,有提昇免疫力,溫腎益氣同潤滑腸道,非常健康。跟住黎既就係煎韮菜同白菜餃子,除左用料充足,煎得都好香口。不過個人鍾意韮菜餃子,所以追加左,不過今次係湯餃子同拼栗米豬肉,味道都好好味。個小食雞翼,味道甜甜地,好入味,係唔錯既一道小食。而個飲品山渣雪梨水係熱飲,可以選擇一支,一杯或者一jar。我地就選擇左一杯,都好大杯同埋飲落去個喉嚨好潤滑,正。

至尊松茸餃

狀元九鼎湯

跟住黎既就係煎韮菜同白菜餃子,除左用料充足,煎得都好香口

韮菜豬肉餃

大白菜豬肉餃

韮菜豬肉,栗米豬肉湯餃

個小食雞翼,味道甜甜地,好入味,係唔錯既一道小食

蜜餞雞翼

山渣雪梨水

2018-08-24
$130 (Dinner)
至尊松茸餃
狀元九鼎湯