2021-06-20 609 views
當日成夜晚九點幾都未食飯,仲開緊嘅餐廳唔多。見到佢仲開緊冇咩點諗就入咗去,講真都好少食茶餐廳🤭🤭.原盅蟲草花鴨腿湯飯 $48枝竹斑腩煲 $68.依個湯飯幾有驚喜,有兩舊冬瓜,一隻鴨腿。冬瓜同鴨腿都炆到好冧,特別係鴨腿已經炆到骨肉分離🤣而冬瓜亦都好入味。成個湯都好清,唔會油淋淋!味道都夠味,唔會話太鹹太淡,又唔會有味精味!成個湯配飯都好舒服🥰班腩都有幾多舊,size都唔算細。粉漿厚度接受到,唔會只係食到粉!但係枝竹有啲失望,因為真係唔入味,冇咩味🥲🥲特別要講下,當日我同朋友兩個女仔去食,加上夜晚唔想食咁多飯,同佢地講要一個飯就ok! 啲侍應都好好咁問我地夠唔夠食,係比碗我地share嘅時候又有幫我地用熱水洗一洗先,好好人☺️
原盅蟲草花鴨腿湯飯 $48
枝竹斑腩煲 $68
原盅蟲草花鴨腿湯飯

但係枝竹有啲失望,因為真係唔入味,冇咩味🥲🥲
枝竹斑腩煲

2021-06-11
$60 (Last Night Supper)
原盅蟲草花鴨腿湯飯