2025-02-18
灣仔既QRE Plaza出面多野食 今天同朋友去開呢到 就來到Misu Seafood Cuisine一上到去景色十分開揚 因為餐廳樓層高 所以望到好多唔同既景 特別係到睇夜景都幾靚 我地兩個人都叫左晚市精選套餐食 時令野菜沙律呢道沙律口感清新爽口 加左麻醬好日式既味道呀 魚生沙律見到係廚師即叫即製作 好新鮮 每一啖都可以感受到魚肉的鮮甜 搭配埋沙律更加係絕配精選刺身有帶子 三文魚同埋油甘魚 刺身好厚切同埋新鮮是日海鮮料理 - 大根汁煮廣島蠔大根汁煮好鮮甜 煮到勁入味同埋腍 同蠔肉本身鮮嫩多汁 索埋個汁岩岩好野菌忌廉湯好香嘅菇味同好足料 飲落好順滑同好Creamy 凍冰冰既天氣飲碗熱辣辣既湯好暖胃 主菜MISU刺身丼賣相非常吸引 有赤蝦 帶子 三文魚 油甘魚 銀鱈魚同埋劍魚等 配上日本醋飯寶雲酥羊架羊架外酥內嫩 配上麵包糠係面 酥脆有層次 肉質豐富甜品 - 綠茶可可布丁布丁口感細膩 超級滑 因為加左可可所以係布丁都係黑色 但食落去又有綠茶味 係視覺既衝擊呀 好特別好好食題外話係呢到既店員態度十分好 見到隔離台有個bb喊 店員拎左d玩具出黎comfort個bb 真心第一次見咁好
我地兩個人都叫左晚市精選套餐食
時令野菜沙律