2023-09-01
今次去咗一間叫yakiniku kakura嘅燒肉餐廳,整體上感覺好唔錯。我地嗌咗一份黑毛和牛西冷,個肉質鮮嫩多汁,每啖都帶有濃郁嘅牛肉味,真係好好食。另外,我地仲試咗餐牌上一個叫做「樁」嘅套餐,入面有好多精選嘅和牛肉種類,包括赤身、腹柳小排、牛舌同雞腿。每一款都烹調得剛剛好,肉質鮮嫩,入口即化。特別係和牛赤身,質感彈牙,肉汁豐富,真係令人回味無窮。除咗肉類,我地仲點咗一份豆腐前菜同冷麵。豆腐前菜清爽可口,豆腐嫩滑,配搭紫菜,非常開胃。冷麵爽口涼爽,麵條彈牙,配上醬汁更加美味。最後,我地仲享受到一個美味嘅甜品。甜品份量適中,甜而不膩,完美為整餐劃上句號。整體而言,「yakiniku kakura」係一間值得一試嘅燒肉餐廳。佢嘅肉質鮮美,配搭豐富,服務亦好友善。下次再去食飯嘅話,我一定會再去呢度。