2023-02-11 44 views
今日放工同同事去居酒屋輕鬆一下食串燒樓底高永遠令人好輕鬆冇壓迫感,十分好。啜啜啫喱柚子酒大約5-6%酒精度,係飲之前搖一搖就會把裡面變成啫喱, 好重既柚子味,好fresh 酒味不太濃幾個朋友 或者吾太好酒既人都會岩飲的。佢會用冰裝住,咁即使食住串燒都keep 到凍啦冬天先叫了壽喜燒一人份,可以揀牛肉或豚肉。冬天可以食牛肉壽喜燒真係好爽加上豆腐及蔬菜盤有暖笠笠既感覺。其實都有料理長推介既餐牌黑板上寫住每日既推介,今次叫左豚肉車厘茄卷出面豚肉燒得好香中間個茄好juicy, 好夾。 鹽燒雞軟骨雞軟骨-燒到好脆好脆鹽燒個味道又好正, 脆得很。燒蜜糖雞翼係一隻雞全翼,全翼可以食到我最愛既雞槌部分,個調味相當不錯, 連雞皮都好脆。辣味蒜蓉燒魷魚燒魷魚有驚喜,上面個汁好好味,辣辣地,而且燒得吾會過硬。與平日原隻燒魷魚筒吾同,今次打直切,不是一魷魚圈一圈圈食。仲有蒜蓉同埋蔥,可以自己選擇加不加。清酒煮蜆重點係每隻蜆都超大隻,超新鮮肥美,比平日既蜆更大隻,真好味。 而且清酒味好出,又吾會過多調味。
今日放工同同事去居酒屋輕鬆一下食串燒
樓底高永遠令人好輕鬆
冇壓迫感,十分好。

大約5-6%酒精度,係飲之前搖一搖
就會把裡面變成啫喱,
好重既柚子味,好fresh 酒味不太濃
幾個朋友 或者吾太好酒既人都會岩飲的。
佢會用冰裝住,咁即使食住串燒都keep 到凍啦

冬天先叫了
壽喜燒一人份,可以揀
牛肉或豚肉。
冬天可以食牛肉壽喜燒真係好爽
加上豆腐及蔬菜盤
有暖笠笠既感覺。

其實都有料理長推介既餐牌
黑板上寫住每日既推介,今次叫左
出面豚肉燒得好香
中間個茄好juicy, 好夾。

鹽燒雞軟骨
雞軟骨-燒到好脆好脆
鹽燒個味道又好正, 脆得很。

辣味蒜蓉燒魷魚
燒魷魚有驚喜,上面個汁好好味,辣辣地,
仲有蒜蓉同埋蔥,可以自己選擇加不加。