2022-07-31
韓國街嘅一間好細嘅小店,唔留神,隨時行過都冇發現到。留意呢間店舖其實下午2點先開,但係未夠1:30 ,就有人開始排隊。經過嘅人都會好好奇咁樣問吓究竟係邊間店舖排咁長龍!細細嘅店舖只有三張兩人枱,全店只有一個人負責煮,加洗碗,加收錢,加樓面,所以絕對要係放鬆嘅心情去食,唔會好似出邊快餐咁樣嘅速度。雖然係等咗好耐,但係由喺出邊排隊開始,直至坐喺入邊,最後到自己親口品嚐得到,就會知道個湯底係幾咁有心機同真材實料!我地叫左海蝦濃湯同金華火腿煲雞濃湯伊麵,每份都配一碟灸燒牛肉。湯底濃郁又冇味精又唔油膩,絕對慢工出細貨!個人比較喜歡海蝦湯底,因為未試過咁清又香同濃嘅湯底,而金華火腿就有d似屋企落重料嘅老火湯。由於牛肉係等麵煮好時火炙,所以到上枱已有d凍咗,不過依然美味。有牛肉味,面頭熟背地生,係我鍾意嘅口感同未到,加上有多蔥同櫻花蝦,包住一口食落去好正!雖然menu有漢堡,但未必食到,要睇老闆心情,真係要睇彩數!