2024-08-30
呢度不嬲都多嘢食,食飯排隊成日都用咗唔少時間🕛 不過呢間日式嘢唔難搵之餘,又可以以太貴嘅價錢食個ʟᴜɴᴄʜ,地方舒服好ʀᴇʟᴀx😚~1️⃣ 火炙三色丼 🐟平時食個丼飯份量都唔會好多,但係呢個丼飯係多過出面嗰啲㗎😆 用咗三文魚、蝦、左口魚舖喺飯上面,中間放咗一大更滿滿嘅蟹籽,勁豐富‼️晏晝嘅ʟᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ更加包咗沙律、餐湯同餐包,太抵食了💓2️⃣ 二重牛舌滑蛋咖喱飯 🍛有洞食亦有熱食,啱晒唔同人嘅口味,呢到完全係師傅驚你食唔飽系列🤣~ 呢份咖喱飯有大大份嘅滑蛋、牛腩、六件超厚又大件嘅牛舌,淋上咖喱汁,勁邪惡😈餐湯係濃濃嘅菇菌味,食晒真係飽到要捧住個肚走😮💨3️⃣ 串燒🍢話明係居酒屋一定要食串燒🤣 揀咗四串唔同~紫蘇雞腿肉嫩滑得嚟又有濃濃嘅紫蘇葉香味🐥芝士年糕燒過之後好ᴊᴇɴɢ🧀而燒橫隔肌串就揀咗蒜香味同ᴡᴀꜱᴀʙɪ味🐂,兩個都好ᴍᴀᴛᴄʜ,不過我就更鍾意有埋啖啖蔥花嘅蒜香味🤩4️⃣ 飲品🥤揀咗兩杯乳酸梳打,甜甜地又夠晒氣,啱哂呢個天氣飲🤪~
1️⃣ 火炙三色丼 🐟
2️⃣ 二重牛舌滑蛋咖喱飯 🍛
餐湯係濃濃嘅菇菌味,食晒真係飽到要捧住個肚走😮💨
3️⃣ 串燒🍢
4️⃣ 飲品🥤
揀咗兩杯乳酸梳打,甜甜地又夠晒氣,啱哂呢個天氣飲🤪~