2021-09-09
同朋友共度一「燒」haha為食嘅我地不忘愛吃菜~肉類:- 泰式豬頸肉:肉質爽口🤩幾滿意佢有咬口得嚟夠淋,略嫌醬汁淡淡的- 香辣牛肋串🐮💛- 安格斯牛:大大嚿抵食,睇得出無過熟,但咬落偏硬- 雞軟骨串:燒得香脆,可以好似放題咁任食就好- 鵪鶉蛋:接近燒到外脆內軟啦海鮮類:- 黃立鯧🐟💛蔬菜類:- 冬菇:食飽今餐「難瘦」,「想哭」了……- 娃娃菜:可能米線都有叫娃娃菜嘅關係,覺得浸湯食開心啲xd- 蒜香茄子🍆💛- 菠蘿:香甜件數又多,正!酸辣粉{BB辣米線(娃娃菜、肥牛、魷魚)}始終唔係主打菜(?),份量偏少,湯底偏鹹但淡酸味,配料夠哂誠意,好多肉碎花生同炸菜🤩串燒細鋪嚟講性價比唔錯,特別想讚以下幾款:🐮香辣牛肋串: 牛味十足,軟韌適中,比安格斯牛出色(太韌啦)🐟黃立鯧: 燒到魚皮香脆, 同時避免到魚肉過熟,配埋檸檬汁,極好味🍆蒜香茄子: 爆蒜…朋友唔抗拒蒜味,小編就…蒜數吧不過茄子肉保持到水份,唔會燒到乾淨淨,朋友仔好爽咁食哂
同朋友共度一「燒」haha為食嘅我地不忘愛吃菜~
肉類:
- 香辣牛肋串🐮💛
- 安格斯牛:大大嚿抵食,睇得出無過熟,但咬落偏硬
- 雞軟骨串:燒得香脆,可以好似放題咁任食就好
- 鵪鶉蛋:接近燒到外脆內軟啦
海鮮類:
- 黃立鯧🐟💛
蔬菜類:
- 冬菇:食飽今餐「難瘦」,「想哭」了……
- 蒜香茄子🍆💛
- 菠蘿:香甜件數又多,正!
酸辣粉{BB辣米線(娃娃菜、肥牛、魷魚)}
串燒細鋪嚟講性價比唔錯,特別想讚以下幾款: