2023-01-10
見到呢間新開嘅串燒餐廳決定過嚟同屋企人一齊食晚飯!前菜係甜甜地嘅凍蒜頭!因為蒜頭完全煮熟咗,所以就一啲都唔辣!屋企人覺得超級特別!其他地方冇得食!✨天婦羅手打烏冬超級抵食,手打烏冬都幾滑$48就已經有天婦羅蝦、茄子、冬菇、獅子狗、紫菜!呢個價錢食物質素完全係超值!✨燒燒賣$10有4粒真係超抵!而且出邊表皮有蜜糖好鬼正!✨醬油雞全翼雞全翼超級大隻,而且雞翼入邊都有用醬料醃過!所以唔係剩係得表皮先有味道!而且雞翼嘅生熟程度剛剛好!唔會太鞋!保留住足夠嘅雞汁!✨野菜豬肉卷✨豚肉本菇卷✨豬肉茘枝卷豬肉荔枝卷甜甜地幾有特色!三樣豬肉卷都有特別嘅餡料!但唔可以食到豬肉嘅口感同埋蔬菜嘅鮮甜!果然係心機菜式! ✨豚肉雞蛋卷出邊有豬肉包隻雞蛋!係糖心蛋!好正!✨燒多春魚 ✨燒鵪鶉蛋✨燒白鱔白鱔都幾彈牙✨燒生蠔都幾大隻同埋係連殼!代表生蠔好新鮮!✨蒜蓉燒帶子✨明太子聖子聖子唔會過靭,第一次用明太子醬汁嚟食聖子!覺得幾好食!👍夏枯草
前菜
✨天婦羅手打烏冬
超級抵食,手打烏冬都幾滑
✨燒燒賣
$10有4粒真係超抵!而且出邊表皮有蜜糖好鬼正!
✨醬油雞全翼
✨野菜豬肉卷
✨豚肉本菇卷
✨豬肉茘枝卷
✨豚肉雞蛋卷
出邊有豬肉包隻雞蛋!係糖心蛋!好正!
✨燒多春魚
✨燒鵪鶉蛋
✨燒白鱔
白鱔都幾彈牙
✨燒生蠔
都幾大隻同埋係連殼!代表生蠔好新鮮!
✨蒜蓉燒帶子
✨明太子聖子
聖子唔會過靭,第一次用明太子醬汁嚟食聖子!覺得幾好食!
👍夏枯草