2022-06-25
喺SOGO對面,估唔到有間咁好食既日式燒肉店😆 餐廳係日式木系嘅裝修風格,座位都好闊落,就算嗌咗好多嘢食都唔使驚唔夠擺🤣 我哋去嗰日係星期三,原來佢逢星期一至四係不限用餐時間,可以慢慢燒,傾住偈慢慢食,唔使趕住走🤤 無論情侶去食定係一班朋友聚會都好適合👍🏻 店員都好熱情,會主動問使唔使幫你哋影相🤣佢哋仲有日本產和牛供應,真係超好食🥹!每日仲有唔同嘅激安優惠🤩!每晚19:30前結帳離座/星期日至四21:00後入座/星期五及六21:30後入座,有好多嘢食都低至半價😚佢哋嘅二人餐都好豐富,有成十幾樣嘢,食到飽飽🤰🏻🔸❣️極上盛宴二人前 $538前菜:🌸櫻花玉子伊勢海老🌟伊勢海老即係日本龍蝦🦞,龍蝦肉好結實、好彈牙,再配埋凍凍地既豆腐,同埋三文魚籽,淋埋啲麻醬,口感好正,好開胃🤤 推薦!👍🏻🦀黑醋松葉蟹腳紙米卷蟹腳炸得幾脆,再配埋啲蘿蔔同埋青瓜,口感幾fresh~😋沙律:🥗和風牛舌沙律有好多塊牛舌🤣 肉質唔會好靭,配埋麻醬食真係唔錯👍🏻碗物:🍚黑松露和牛炒飯🌟黑松露味好出😍,啲飯粒粒分明,好好食🥹盛合:🦐柚子岩鹽燒虎蝦感覺幾新鮮,而且肉質幾爽口😋🐚北海道清酒黑松露帆立貝隔離有啲香草同牛油,令到帆
佢哋嘅二人餐都好豐富,有成十幾樣嘢,食到飽飽🤰🏻
🔸
❣️極上盛宴二人前 $538
前菜:
🌸櫻花玉子伊勢海老🌟
🦀黑醋松葉蟹腳紙米卷
蟹腳炸得幾脆,再配埋啲蘿蔔同埋青瓜,口感幾fresh~😋
沙律:
🥗和風牛舌沙律
有好多塊牛舌🤣 肉質唔會好靭,配埋麻醬食真係唔錯👍🏻
碗物:
🍚黑松露和牛炒飯🌟
黑松露味好出😍,啲飯粒粒分明,好好食🥹
盛合:
🦐柚子岩鹽燒虎蝦
感覺幾新鮮,而且肉質幾爽口😋
🐚北海道清酒黑松露帆立貝
隔離有啲香草同牛油,令到帆立貝更加香濃,夾埋一齊真係好好食👏🏻
🐚七輪燒活蛤
都幾新鮮,裏面嘅肉都幾大,肉質飽滿多汁🤤
🐮特選澳洲M9和牛🌟
🐮極上日本A4黑毛和牛🌟
兩個和牛都好唔錯👍🏻 和牛果然係和牛,真係特別好食🥹 同一般嘅牛肉果然係好大分別🥹 A4當然再好食啲,入口即溶,肉質好柔軟,記得唔好燒太耐😂
🐮五色胡椒一口牛舌🌟
呢個都係我極度推薦🤤!超好食,口感好爽脆,可以食到濃濃嘅牛味同油脂香味😋
🐮秘製燒汁牛肋骨
牛肉味好濃,肉質都幾嫩,同個燒汁都幾夾😆
🐷厚切貴族黑豚
肉質唔靭,口感彈牙,仲加埋少少芝麻喺上面👍🏻
🐔柚子胡椒雞腿肉
雞肉肉質都幾嫩滑,仲有啲胡椒香味👏🏻
🌽香草牛油粟米燒
擺盤擺得好靚😆 特登俾個錫紙兜你,等你可以影完相先將啲粟米擺落去個兜度一齊燒😌 粟米索曬啲香草牛油,真係好好食😋
甜品:
🥛自家制牛乳凍
質感好順滑,奶味香濃,仲配埋啲士多啤梨醬喺上面,甜甜地幾好食😋
🥃白桃果實酒 $58
白桃味好出,但又唔會冚過啲酒味,有氣,配燒肉一流👍🏻
🥃沖繩菠蘿酒 $58
菠蘿味好濃,但唔會太甜👍🏻
好欣賞佢哋會比埋檸檬汁,啲肉點埋檸檬汁令到口感更加fresh😍