2017-11-12 526 views
返歸既時候經過呢間鋪見到有雞蛋仔,突然有衝動想食,又見無人等緊喎!就任性地行左過去望下有咩味揀!揀左陣都係揀返上次食過既橙朱古力雞蛋仔,跟住店家就推介我試下加星星,好似話脆啲喎?咁咪試下新野囉,要加錢架!平日下午茶時間無咩人,等左幾分鐘就有得食! 外貌方面就幾趣緻既,每格雞蛋仔都有粒蜜糖星星,我覺得小朋友應該見到會幾開心.....雞蛋仔緊係襯熱食啦,影完相就即食喇!咬落去,嗯,係幾香幾脆既,成底雞蛋仔都脆既,甜味適中,有朱古力味,因為佢係每格都有朱古力釘架!但就無咩橙味呀咁好似?個人認為粒蜜糖星星搶晒鏡,成個雞蛋仔係脆,但無晒內軟既質感!我都係比較喜歡無加星星果彈既外脆內軟既口感同埋質感,所以我下次會堅拒加星星架喇!
橙朱古力星星雞蛋仔
2017-11-06