2023-05-15 113 views
荃灣區傳統融入新派的車仔麵✨🍀🦥❤️有多年歷史的車仔麵專門店,加入新派新潮的配搭,創新的菜式,令傳統的車仔麵,演變成新派潮食的車仔麵店!創意十足!居然,小店設有沾麵形式的車仔麵款式!✨✨✨《阿荔特濃沙嗲車仔沾麵》$68此車仔沾麵是讚岐鳥冬為底,以港式融入日式,湯汁是特濃沙嗲,很香濃入味!開胃惹味!多有創意!烏冬更可選擇軟硬度,淋啲啲,食材配有日本溏心蛋、清甜蘿蔔和魚片頭,另外我自行配了雪花肥牛和豆卜,加了$20。《原骨湯底車仔麵》$14食材自行選擇,是此選了香滷豬大腸、炸雞粒卷、雪花肥牛、炸午餐肉等等,食材價錢每款不同。自選車仔麵,除了可選擇面底外,但可以選擇醬汁,包括:牛腩汁、小辣、火辣辣菜脯 、多蔥粒和芫茜。另外更有小食!飲品方面也出色!《四季春茶 冷泡茶》《白桃烏龍冷泡茶》自家製!健康又解渴!
荃灣區傳統融入新派的車仔麵✨🍀🦥❤️

居然,小店設有沾麵形式的車仔麵款式!✨✨✨

《阿荔特濃沙嗲車仔沾麵》$68

《原骨湯底車仔麵》$14

另外更有小食!

飲品方面也出色!
《四季春茶 冷泡茶》
《白桃烏龍冷泡茶》
自家製!健康又解渴!