2023-07-04 51 views
放工嚟到堅尼地附近食石燒吉列牛,雖然唔大但裝修好有心思,牆上貼左好左日本風嘅poster,勁有氣氛!而且餐廳有提供圍裙,都幾貼心😙✨A4黑毛和牛吉列牛 - 油脂分佈平均,而且石燒完之後唔會覺太油膩,反而食到吉列邊嘅香脆,同和牛嘅牛香🤤✨牛舌二食 - 有厚切牛舌芯同牛舌薄切,一次過食到兩種口感🤩牛舌芯好爽口,送飯食好夾😂而薄切比較易入口,兩款都各有特色👍✨牛蒡燒肉汁紫菜拌飯 - 其中一個餐升級左做呢個牛蒡飯,甜甜地而珍珠米幾軟糯,加上有牛蒡絲同蘿蔔絲增添口感,食下食下我就ko左成碗飯🙈✨吉列竹筴魚 - 原來即係池魚,上枱熱辣辣,食到魚味幾鮮,亦做到外炸內軟嘅感覺😋✨富士山特飲 - 肉眼望同影相都一樣咁靚,味道係忌廉梳打,但跟餐半價就叫到,都幾抵!✨青森蘋果汁 - 蘋果汁幾清甜,飲到係真材實料蘋果味🍎

牛蒡燒肉汁紫菜拌飯

吉列竹筴魚

富士山特飲

✨青森蘋果汁 - 蘋果汁幾清甜,飲到係真材實料蘋果味🍎
青森蘋果汁

牛蒡燒肉汁紫菜拌飯