2018-04-24 154 views
麻甩佬打邊爐基本上可以分兩種,一、一個價錢吃到飽,目的為果腹;二、唔介意俾多少少錢,但真係想搵D有質素嘅打邊爐食材,616食材有質素之餘,要果腹又唔會太貴,重點係我重新認識打邊爐嘅牛肉唔係淨係分美國肥牛同本地肥牛,可以幼細到一個點。點菜係用平板電腦落單,好方便,由於人少都係點咗幾款牛,分別係牛朴肉,匙柄,尾龍同滑尾龍。睇過其他食評話薯條好食,雖則打邊爐食薯條好似好九唔搭八,但真係好食,佐酒一流。牛朴肉,即平時叫嘅牛頸脊,我認為最好食,必點item。匙柄:入口柔軟滑尾龍:有雞蛋撈埋淥尾龍:肉味較濃牛肉餃:又係必點item,極好味。豆漿:獨立包裝,甜度適中響鈴總結:由於仲有好多部位未試,一定會再嚟,牛肉好鮮味,牛肉餃必試,薯條有驚喜,佢仲有好多手工啤選擇。交通方便,環境舒適,有outdoor位(有瓦遮頭),性價比亦高,如果任食都要舊幾水,不如俾多少少嚟呢度食D高質D嘅食材。埋單兩條殺四舊三,抵食!

薯條

牛朴肉,即平時叫嘅牛頸脊,我認為最好食,必點item。
牛朴肉
匙柄:入口柔軟
匙柄
滑尾龍:有雞蛋撈埋淥
滑尾龍
尾龍:肉味較濃
尾龍
牛肉餃:又係必點item,極好味。
牛肉餃

豆漿:獨立包裝,甜度適中
豆漿

2018-04-18