2025-01-02
咁岩今日行左成日紅磡,順便係度等朋友過黎,晚飯都打算係紅磡食埋先反屋企,所以行經過揀左間餃子店黎食。我叫左個鮮蝦帶子煎餃套餐加配生菜,雞肉串同自家制金羅漢果白茶🩷🩷🩷🩷🩷呢個餃子個餡好足料,見到有粒小柱帶子同蝦粒再配搭埋香甜既粟米粒同豬肉餡口感十分豐富。同埋食左個日式雞肉串甜甜地帶點燒汁味,同埋蠔油生菜都非常新鮮清甜。最估唔到個自家金羅漢果白茶又幾好飲喎,因為平時一聽到羅漢果肯定有啲苦澀味,不過我見到個名咁特別,所以叫黎飲下。點知又幾好飲,佢係幾清甜帶小小回甘味,可能係用左金羅漢果原因,所以佢冇黑色嗰隻羅漢果咁重苦澀味。我地一人再叫左一個花甲粉🩷🩷🩷🩷唔知係咪食咗餃子先個原因,所以食花甲粉無咁濃味。佢係比較偏清既雞湯味再加啲蔥花辣椒調味,中意無咁濃味既人一定中意食,同埋佢啲花甲多鮮甜無沙,而且下面墊住金菇同粉絲吸曬啲花甲鮮味,好正。再加埋佢自家製既辣菜甫十分惹味。又發掘左間好食小店,呢間餃子店啲餃子真係好好食。同埋啲醬料又可以自己按照個人口味去調製,個裝修風格勁可愛,好多最當紅既公仔😍
我地一人再叫左一個花甲粉🩷🩷🩷🩷