2024-08-12
📍金玉滿堂 ⭐️有鑊氣足料海鮮雞煲呢間🐔小店未到晚上7點鐘已經坐滿晒人,門口仲要等位,就咁睇已經知呢間餐廳必定有過人之處,結果佢啲小菜果然冇令到我哋失望,超級有鑊氣同好食🤤✨ 花蛤海鮮雞煲 (細) $398 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雖然佢係細煲份量,但係其實佢都好大煲,兩個人食都食唔晒。煲入邊海蝦 🦐都有五六隻,仲要係大size,花蛤大隻得嚟又好鮮甜,至於雞肉都好嫩滑,3者撈埋雞煲個醬汁一齊食,非常惹味😋✨ 七味炸豆腐 $72 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個七味炸豆腐極之出色,外層炸到金黃色,好似一粒一粒小金磚咁,食落外脆內軟,香口得來又唔會乾爭爭,內層豆腐好嫩滑,好有咬口,配埋七味粉,熱辣辣又香氣撲鼻🤤✨ 椒鹽脆鮮魷$128 👍🏻👍🏻👍🏻魷魚🦑好新鮮,爽口彈牙,椒鹽味重但不會過咸✨ Asahi啤酒 $36 👍🏻👍🏻👍🏻食雞煲一定要嗌嘅啤酒🍺👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
✨ 花蛤海鮮雞煲 (細) $398 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 七味炸豆腐 $72 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 椒鹽脆鮮魷$128 👍🏻👍🏻👍🏻
魷魚🦑好新鮮,爽口彈牙,椒鹽味重但不會過咸
✨ Asahi啤酒 $36 👍🏻👍🏻👍🏻
食雞煲一定要嗌嘅啤酒🍺
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)