2018-10-30
呢日有食神喇!諗住要OT冇得同老婆大人嘆日本料理,哈哈點知因為喺港島海逸君綽酒店嘅和日本料理又被我趕得切食喎! 一到門口見到呢隻咁鬼可愛嘅招財貓想唔入去食都唔得! 整枝良志久純米 明月濁酒,用蒸米及米麴粒將酒調和成白色,帶特殊的口感及甜味我鍾意,不過巳是水尾餐廳賣完存貨就冇喇!送朵鮮花比老婆大人,哈哈呢朵花鹹鹹哋夠特別喇掛!今日食鮑魚海鮮套餐,前菜係冰頭酢及凍菠菜,冰頭酢係三文魚鼻的軟骨咬口很正,酸酸哋都幾好味架!麻醬菠菜香夾滑正。三色刺身有薄滑香口嘅鮑魚,軟綿綿嘅帶子、仲有色新鮮亮麗赤貝嘅,全部都鬼咁鮮味!鮑魚天婦羅夠脆夠薄,好有趙頭唔錯喎!鮑魚炒露荀用澳洲鮑魚殼做碟,個樣即刻靚仔晒,鮑魚片又香又軟,仲有索索聲嘅露荀重加正斗!單尾有粒粒分明嘅櫻花蝦炒飯炒得香口又乾爽,老婆大人飽到將佢半份送比我正啊!師傅介紹埋A5和牛刺身話好鬼靚!一睇真身即刻落搭!看到有幾咁粉嫩幾咁誘惑,入口那即溶的口感香濃牛氣,好吃得撒花啊~最後呷碗鮑魚松茸清湯暖暖胃,再嘆滑捋捋的埋綠茶雪糕滿足晒!
三色 刺身有薄滑香口嘅鮑魚,軟綿綿嘅帶子、仲有色新鮮亮麗赤貝嘅,全部都鬼咁鮮味! 鮑魚天婦羅夠脆夠薄,好有趙頭唔錯喎!
鮑魚炒露荀用澳洲鮑魚殼做碟,個樣即刻靚仔晒,鮑魚片又香又軟,仲有索索聲嘅露荀重加正斗! 單尾有粒粒分明嘅櫻花蝦炒飯炒得香口又乾爽,老婆大人飽到將佢半份送比我正啊! 師傅介紹埋A5和牛 刺身話好鬼靚!一睇真身即刻落搭! 看到有幾咁粉嫩幾咁誘惑,入口那即溶的口感香濃牛氣,好吃得撒花啊~ 最後呷碗鮑魚松茸清湯暖暖胃,再嘆滑捋捋的埋綠茶雪糕滿足晒!